У Харкові сезонні овочі та фрукти почали дешевшати

А це означає, що вартість борщового набору знизиться десь на третину. Таку тенденцію озвучив економіст Олег Пендзин, передає  «Город Х».

Він зазначив, що оскільки на ринок почали підвозити овочі, вирощені на відкритому грунті, які дешевші за тепличні, то й ціна на них стала нижчою.

овощи магазин

Те ж стосується і сезонних фруктів. Так як вони довго не зберігаються, то продавці змушені знижувати ціну, щоб розпродати якомога більше.

«Початок червня — це той період, коли дуже різко падають ціни на полуницю і черешню. Це в будь-який рік, навіть неврожайний, оскільки цей період — пік збору врожаю. Але середня ціна вища, ніж в минулому році, оскільки якісної ягоди мало», — пояснила ціноутворення керівник департаменту аналітики одного з оптових ринків Тетяна Гетьман.

фрукты

А ось м’ясо, молочка та соняшникова олія найближчим часом особливих змін у ціні не покажуть. Це пов’язано з тим, що їх вартість безпосередньо пов’язана з ситуацією на європейському ринку. А там поки що зміни не передбачаються.

На сьогоднішній день ціна на сезонні фрукти в Харкові варіюється: полуниця — 35-48 гривень; черешня — 40-55 гривень. Овочі можна купити: молода капуста — 8 грн за кіло; картопля — 13 грн; буряк — 24 грн; морква — 29 грн; цибуля молодий — 15 грн; цибуля старий — 33 грн. Вартість сезонних овочів складає: кабачки — 10 грн; огірки — 13 грн; редис — 15 грн; помідори — 27 грн.

продукты

У Харкові стрімко дешевшають курячі яйця. Тільки за минулий тиждень їх ціна впала на п’ять гривень, і тепер десяток яєць пропонують за 7,50-8 гривень.

Раніше ми писали, що Україна п’ять років тому підписала угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Одне із зобов’язань за угодою — реформа, яка стосується безпеки харчових продуктів.

Уже зараз харчова промисловість забезпечує п’яту частину промвиробництва України. Так, у 2018 році обсяг реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів досяг 504 млрд грн або 20,1% в загальному обсязі реалізованої промислової продукції.

Нагадаємо, що вартість нафтопродуктів на українських АЗС продовжує падати і тим самим – радувати автомобілістів.

Як повідомляла Politeka, ціни на сигарети виростуть в Україні.

Також Politeka писала, що ціни на продукти в Україні готують черговий стрибок, вибірково подорожчають м’ясо та крупи.