Похоже, что очередному подорожанию услуг от «Харьковводоканала» таки быть

Открытые слушания с предложением увеличить стоимость услуг водоснабжения и водоотведения прошли в коммунальном предприятии сегодня, 29 мая, передает UA: Харків.

Тарифы на водоснабжение «Харьковводоканал» планирует поднять с 13, 14 грн до 16,76 грн (с НДС), на водоотведение — с 6,7 грн до 11,24 грн (с НДС).

коммуналка, вода,счета, тарифы на воду,

Причини подорожчання не нові: зростання на 30,5% витрат на електроенергії, збільшення мінімальної заробітної плати на 25,4% і так далі. Також у тарифи включили витрати на ремонт і матеріали (44,1%), інші витрати (44,3%), погашення кредитів (93 445,6 гривень), різниця за 2018 рік у розмірі 77 446,6 тисяч гривень.

Проект після обговорення направлять у Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

У Зеленского сообщили о роковом просчете на Донбассе: срочное заявление

Нагадаємо, що 2 квітня на підприємстві вже проходили відкриті слухання щодо підвищення тарифів на холодну воду і водовідведення. Тоді в «Харкіовводоканалі» обіцяли, що подорожчання відбудеться не раніше травня. Однак уже 9 квітня НКРЕКУ затвердила підвищення тарифів для підприємства. Згідно з рішенням комісії, тариф на централізоване водопостачання з використанням внутрішньобудинкових систем підвищується майже на 11%, на водовідведення — майже 14%.

Але і цього недостатньо, щоб повністю покрити витрати підприємства. Як заявив сьогодні гендіреткор «Харківводоканалу» Віталій Панов, квітневе підвищення тарифів покрило 92% витрат КП.

На слухання прийшли 118 осіб, причому як активісти, так і пересічні харків’яни. Один з присутніх поцікавився, чому при постійному подорожчанні послуг якість води залишається дуже низькимою. Панов відповів, що вся проблема в трубах, а вода відповідає нормативам.

Як передає «Мій Харків», директор фінансово-економічного департаменту «Харківводоканалу» Яна Хайло не змогла точно сказати, коли нові тарифи вступлять в силу.

«Згідно із законодавством, ці тарифи повинні почати діяти з 1 січня 2020 року. Однак тарифи, які були подані в серпні 2018 року, набрали чинності 21 квітня 2019 року. Якщо подивитися, як було в 2017 році, то тарифи, які були подані в серпні 2016 року, ухвалені в жовтні 2017 року. Коли вступлять у силу нові тарифи — залежить не від нас. Ми витримуємо процедуру, а наш регулятор розглядає і встановлює тарифи. Після розгляду будуть другі слухання, де вже регулятор озвучить всі тарифи», — зазначила вона.

Нагадаємо, киян жахнули завищені платіжки за опалення.

Як повідомляла Politeka, борги українців за комуналку досягли рекордної позначки: коли прийдуть відбирати майно.

Також Politeka писала, що кияни вийшли на протест проти комунальників.