В Харьковский апелляционный суд поступило уголовное дело по обвинению фигурантов резонансного ДТП на Сумской Елены Зайцевой и Геннадия Дронова

Согласно автоматическому распределению судебных дел, слушать его будет коллегия судей в составе председательствующего Владимира Протасова и судей Елены Грошевой и Виктории Яковлевой.

Как написала на своей странице журналистка Татьяна Доцяк, знакомые адвокаты называют Протасова принципиальным и неподдающимся влиянию.

«Яковлеву, скорее всего отведут, потому что она рассматривала апелляцию по мере пресечения Дронову, и не имеет права теперь рассматривать апелляцию по делу. Вместо них могут поставить Савенко или Савченко. О Савченко помню такое: когда Енгибаряну в апелляции заменили тюремное заключение на условный срок (фактически отпустили), Савченко тогда был в тройке судей, и единственный из троих, кто с этим не согласился и написал особое мнение, где объяснил, почему он не соглашается на условный срок Енгибаряну», – написала она в Facebook.

Подозрительное заметили в новых данных из ЦВК: детали от юристов Зеленского

Протягом трьох днів судді визначать, чи відповідають апеляційні скарги сторін вимогам. Якщо все буде в порядку, суд ухвалою відкриє апеляційне провадження. Після цього протягом десяти днів буде призначено дату судового засідання.

Раніше ми писали про те, що першим апеляційну скаргу подав адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця. Вона була подана до Київського районного суду 22 березня і містить в собі 26 сторінок.

В останній день апеляцію подала і новий адвокат Зайцевої Юлія Плєтньова. Попередня захисниця Юлія Козир розірвала договір з клієнткою за «обопільною згодою сторін».

Юлия Плетнева

«Реагують надзвичайно погано. Це знову змусить їх ходити в суд, переживати все це горе, страждати. Така перспектива нікого не радує», — розповів він про реакцію на те, що відбувається, родичів жертв.

Захисник також нагадав, що за виплату компенсацій досі ніхто не брався. Захисники Зайцевої та Дронова навіть не зверталися до потерпілих і їх представникам. Відзначається, що адвокати потерпілих мають намір боротися далі. Зокрема, вони готують звернення з розгляду дій нарколога Федірко.

Нагадаємо, розкрито сенсаційні деталі вироку Зайцевої, «тюрма — лише початок».

Як повідомляла Politeka, Дронова визнали «невинним» у справі Зайцевої.