Около двухсот харьковских туристов не могут вылететь домой из Испании и уже вторые сутки ждут посадки на свой рейс

По информации «Depo.Харьков», рейс авиакомпании SkyUp под номером SQP0748 сообщением Барселона — Харьков должен был отправиться вчера, 19 июня, в 20:00.

Однако, как рассказала пассажирка Татьяна Собакар корреспонденту издания, самолет авиакомпании находится в аэропорту Барселоны, однако из-за поломки не выполняет рейс. Багаж на борт самолета был загружен еще вчера, 19 июня. Около 1:00 20 июня пассажиров из аэропорта отвезли в отель, утром вернули на аэродром.

аэропорт, Барселона

Що ж стосується консульства України в Барселоні, то воно ніяк поки не відреагувало на те, що сталося, а представники авіакомпанії взагалі не виходять на зв’язок. Собакар уточнила: люди отримують суперечливу інформацію про час відправлення рейсу: виліт заплановано або сьогодні, 20 червня, 21:00, або буде відкладений до завтра, 21 червня.

У групі «Харків 1654» опублікували відео з аеропорту Барселони. Люди, стоячи в черзі, скандують «Хочемо додому».

В аэропорту Барселоны заблокированы харьковчане. Уже вторые сутки. JoinUp SkyUp на морозе. В аэропорту говорят: Покупайте билеты и улетайте.

Gepostet von Харьков 1654 am Donnerstag, 20. Juni 2019

У коментарях користувачі скаржаться на якість перевезень цього лоукостера:

«А чого ви хочете, це ж хвалений лоукост. Якщо з європейськими напрямками таке відбувається, то що говорити за Туреччину й ін.», «Я в Одесу і назад летіла цим лоукостом. На 45 хвилин і 1.5 години затримали. А тут майже добу. Їм хоч готель виділили. Не в залі ж очікування спали?», «Беня повернувся».

Зовсім недавно Баришівський районний суд Київської області позбавив ліцензії українського авіаперевізника SkyUp через позов незадоволеної пасажирки. Відповідну постанову суд виніс 25 травня. Через тиждень, 4 червня, компанія дізналася про це рішення і подала апеляцію.

Судьба Верховной Рады решена: Конституционный суд вынес вердикт по указу Зеленского

Раніше ми писали про те, що скандал з застряглими в аеропорту українцями розгорівся в Єгипті. Про нього розповіла в своєму Instagram українська блогерша Лідія Кошарська, котра стала однією з постраждалих. Як з’ясувалося, туристи не змогли вчасно вилетіти додому після закінчення відпочинку в теплій країні. Люди звинувачують у трагедії свого туроператора — компанію Join UP!.

«Ми в полоні. Просто застрягли в чужій країні в аеропорту не найкращого типу! Без всякого доступу до інформації! Завдяки новій сімкці, яку собі купили,  маємо зв’язок із зовнішнім світом!», — поскаржилася Кошарська.

Нагадаємо, що росіянку наздогнала доля Айседори Дункан на курорті в Туреччині.

Як повідомляла Politeka, дітей масово не випускають за кордон на Львівщині.

Також Politeka писала, що новий податок для приїжджих ввели в Одеській області.